BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, June 28, 2010

first day di PSP...

hyep arora, shat ker..??>.<
mcm title aku..ari nie merupakan ari pertama aku menjejakkan kaki kat PSP utk SEM 3..
alhamdulillah ok je smua kowt..lacture yg handal klas aku pn shat2 je..perot die pon dah besar, mngandung la katakan..huhu..kwn2 klass pn ok je..for the information aku jd lagi class rep sem ni..ntah la nie terjadi sbb aini n wani J still percaya dgn tanggungjwab yg aku handle sem lepas..
not in mood la nk update blog bile dpt on9 gune broadband org nie..mslahnyer bkn psal broandband tp psl kejadian yg baru je berlaku td..ade salah "DUA" org bdak umah aku xberapa puas ati dgn jwatan aku utk jd class rep lgi sem nie..slah seorg dr dua org tu kate "ko nie tamak la dua2 sem ko nk jadi wakil"..perghh menusuk kalbu doe kate2 die..knpe time dlm klass td x bantah aku jd class rep or cadangkan org laen...shitttt!!!aku tersangat la bengang skrg...huh!!
thx to AYNI(kakak kuh) & WANI JOE ade dgn aku time keadaan aku mcm nie.. :P

Saturday, June 26, 2010

every things must be new...!!!

alopp arora...(^.^)
skung nie tepat jam 12.02 am bersamaan 27/06/2010 hari ahad..maknenyer hari nie aku kene n mesti balik Pulau Pinang utk meneruskan perjuangan n perjalanan yg belum selesai di Politeknik Seberang Perai..seyes ati berdebar-debar nk balik nie..mayb sem baru dah nk mula mesti segalanya berubah.."ya ALLAH kuatkan semangatku, tingkatkan usahaku, dan berilah aku kejayaan seperti mana kejayaan yg telah ENGKAU berikan pada kedua-dua sem yg sudah aku lalui, dah berikanlah yg terbaek utk keluarga serta kawan-kawanku..amin.."
waaa...so FATIN FARHANA BT AB GHAFAR..every things must be new now..aku kene berubah k..jd lebih baek ckit utk kwn2 n jgn wat perangai..aku kene jage skit mulut aku tu n no tacing2 klu kwn rahsia something dri aku..xde hal la semua tuh..klu nk rahsia2 pn suke hati la..semua ade hak utk nk share or xnk dri aku kan..??sem baru nie susah ckit kowt..bknla nk mengalah sebelum bermula tp sem nie byk mnggunakan teknik menghafal..harap2 aku sudah sedia utk semua nie..insyaALLAH..lg satu alhamdulillah HP sony aku rosak..maybe xnk bg aku selalu online kowt..so kurangkan online k miszz farha xde yg berubah pun klu online selalu..orait..dah tibe masenya aku menggapai impian n cita2 aku..*yeah sem 3 sudah...!!!

..LET'S FIGHT...
NEW SEM
NEW SPRIT
NEW CHALLENGES


Monday, June 21, 2010

~210610~

aLOp ArORa..
penatnyer ari nie..bru blik dr GENTING HIGHLAND sebnarnya with eqin n bella..thx korng..(^.^)..
ok cter psal xtvt ari nie k..mule2 kite org smua jumpe kat putra lrt wangsamaju dlm kul 8 am lebih ar..then kite org terus g terminal putra gombak..smpai2 je terminal pe lagi beli tiket g
genting la..tiket bas naek gnting kul 9.30 am..waktu tu jam di tangan bru kul 8.30 am..1 jam lg ar nk tunggu..semntara nk tnggu bas smpai kiteorg just lepak2 kat station tu je smbil mngisi perot yg teramat la lapar..perjalanan nk naek gnting xla jauh mne dlm 20 mint je dah smpai tp aku rase kurang lagi kowt.sebelum tu nk cter cikt time dlm bas, ade 1 xcednt yg kami bertiga slh sit..bella ar dgn cnfidentnyer..last2 malu jer..heheh..tp xpe la bkn kite org brtiga je yg salah ade gak la 2 3 org yg slah gak..malu giler..hahaha..then naek cable car nk g theme park..time nk g theme park nie pon maen jln je..alhamdulillah btul ..pe lagi enjoy at THEME PARK...smbil2 tgh jln maen nie la tu la..tersermpak dgn dak2 mentor..(tu pn nk cter)..biarla blog aku..huhu..hensem nyer mohd..(biase ja la)nmpak nani + adi..tp x nmpak lak ila..hish..!!(xrugi pn..dia pn bkn kenal aku)...overall best la trip nie..(trip ker..??)RM 41 je..semua ade except makn..best best best..hehehe..btw xdpat maen selero la..sbb hujan lebat gler td + kabus tebal gile mmg x nmpak la ape2..sedih lorh..xpe2 ade rezeki naek lagi itu GENTING HIGHLAND.......(^.^)


THX
NUR ASHIQQIN MOHD RAZALI
&
NABILA ROZARENASHA MUSA


p/s:ade gmbar lagi kat fb aku tau,,layan~~

Thursday, June 17, 2010

minggu sedih aku ker..??

aiyoooo arora...sedih sedih n sedih...mesti dah dpt agak kan sedih about what..??expecially bkn psl kak cha lagi..ssb kak cha mmg teramat sedih..nie psl sedih lain..firstly about my abg kowt..knp minggu nie kiteorg jauh sgt..bkn jauh dri duk umah ker ape i mean mcm dah xrapat..kenapa erk..??aku ade wat slah ape la agaknya..??rase mcm dah ade jurang antara aku dgn abg aku tuh..hurmm....
second lak pasl kwn2 la..bkn kwn2 kat penang tau..tp kawan2 kat _ _ ...mmg kite semua dah x ditakdir kan utk bersatu kembali..klu bersatu pn mesti xcukup quorum..huh!!mmg dah takdir kowt..tp xpe aku always pegang kat satu perkare ni yg kite boleh ubah takdir klu kite berusaha..harap2 la kan..arghhhhh.......

ALHAMDULILLAH

hola arora..mule2 sekali aku bersyukur ke hadrat illahi kejayaan aku utk sem 2 nie..walupn xsme level dgn kwn2 aku tp aku tetap bersyukur sbb pointer aku naek dari sem 1..terima kasih ya ALLAH...insyaALLAH sem 3 lgi baek..wlaupn aku happy dgn result aku nie..aku still sedih..ah biarlah lama2 mybe aku boleh accpt bende nie...amin..~~kebahagian dlam kesedihan

Tuesday, June 15, 2010

TERIMA KASIH ALLAH S.W.T


warkah for SITI AISHAH AMRAN..

salam kak cha..firstly fatin bersyukur sgt ALLAH s.w.t temukan fatin dan jadi kwan kepada insan yg bernama SITI AISHAH...seriusly fatin dah agak perkara ni brlaku..mule2 mse kak cha mintak no hp pn.wan, fatin terus fikir yg kak cha dpat nursing n quit poli..tp tu bukan fikiran fatin semata-mata..now kak cha mmg nk quit kan n dapat nursing..tp fatin baru tahu ari nie..fatin kecewa..kak cha tahu x..??nape kak cha xbg tahu fatin..knape syaz n aini je yg tahu..knpe x fatin sekali...??fatin xpenting ker dlam diri kak cha...?fatin bukan kawan kak cha ker..??fatin sedih, fatin menangis skung ni mcm ner...??spe nk dgar fatin nanges nie..??klu la fatin ade dgn kak cha skung fatin nk kak cha tgk yg fatin tgh menangis skung...huh!!!tp nk wat mcm ner..rezeki fatin utk knl kak cha cuma setahun je..xpe la kak cha..mungkin kak cha ade sbb knpe xnk bg tahu fatin kan..pergi la kak cha..mmg peluang kak cha utk jd nurse...so fatin nk mintak maaf byak2 dgn kak cha klu fatin byk salah dengan kak cha..walaupn kite dah xsame2 lg nnt..name SITI AISHAH AMRAN akan still berada dlm hati fatin buat selama-selamanya..



kak cha..sejak kite kenal selama setahun nie..fatin dpat bljar byak bende dari kak cha..

>seorang yg kuat..
>seorang yg tabah..
>seorang yg sanggp bekorban demi kawan..
>seorang yg x kenal erti kegagalan..
>seorang yg rajin berusaha..
>seorang yg ingin mnjadi lebih baek..

GOOD LUCK KAK CHA..
I LOVE U SO MUCH...

ape status aku dlm hidup korg..??

hola arora..
aku sedey nie..result belum kuar lagi aku dah sedey...knpe nie arora..npe diorg wat aku mcm nie..aku syg dieorg..die ar family aku kat penang..aku xde spe selaen diorg..kenape klu kite ade mslah or smthing nk share together2..KENAPA........!!!ape status aku dalam hidup korg..??kawan or orng asing..?siape hah..??aku bengang korg tahu x..??mslah nyer ade org laen dah tahu..tp bkn aku org tu..kenpe kene pilih kwn..??aku jahat sgt erk smpai xnk bgtahu aku...btw aku mmg dah agak bnde nie..aku rase laen mcm sejak die mintak no PA (penasihat akedemik) kelas aku..arghhh....!!skung bru aku tahu aku nie bkan ar pnting sgt kan...

K.A.W.A.N....

k = kalo kau senang, aku ikut...
a = ade msalah..?? sori laa...aku p0n ade msalah gak...
w = w0w..!! kete baru...pnjam bleh...heheh
...
a = awek kau awek ku jua...
n = n0 m0ney..d0nt talk 2 me...

erti sbenar K.A.W.A.N.....k0n0nnya.....
xsmua bleh pkai...nk cari yg btul2...mmang 1 dlam 1000..

copyright slh sorg hamba ALLAH nyer comment kat fb..(dah mintak kebnaran ok)

Thursday, June 10, 2010

jalan2 buang tebiat..

hahaha..xle bla title aku kn..??btw cter ni dah lame..ari isnin nyer xtvt..bkn xde mase nk cter ari tu gak tp USB hp aku rosak la..so xley ar nk upload pic..mcm2 cter yg terjadi ari isnin ari tu..mmg berkobar2 ar aku nk update blog..tp ape kan daya kan...so ni just je post yg happy2 je k..yg x happy mlas la nk igt2 balik ..hehehe..btw ari isnin ari tu..g skola SMK WANGSA MAJU SEK 2 KL..sekolah ku syurga ku (wah bngga nie)..(^.^)..aku g dgn mmber2 yg belum ambik sijil SPM..+ aku dpt kowt sijil LCCI tp pass je la..hehehe..ok la tu dpat gak, korg ade..??heheheh..peace..then pas g sek..menuju ke ONE UTAMA..semua dah kebuluran..smpai ke OU g cari makn..padahal kat wangsa maju pn ade...sengal je kan..pastu dari Ou g WANGSA WALKS maen bowling..spt biase school halidays ramai la org..punya la sanggap nk maen bowling kite org still tnggu la giliran..then dpat la maen..huhu...penat gak ari tu..walaupn 3 destinasi je..penat kowt sbb jauh destinasinya..btw mlm tu g temam my abg g beli kasut keje die pulak kat JAYA JUSCO..cari punye cari xde yg berkenan pula..huh!!leceh tol laki nie..then g la WANGSA WALKS..baru jumpe. kasut yg diingini .pas tu dah dpt carik kasut pe lagi bowling time..hahaha..maen bowling lagi aku..2 game lak tu..adoii..dah tahu penat maen lagi..sbb tu ar kalah..xley bla..tp pe2 pn mmg best kuar dgn mmber2 aku..terbaek ar korg..walupn kite dah wat haluan masing2..kite still kwan kn..??muaxxxx..ade ckit pic xtvt wit my prenzz ari tuh..layann~~


>jln2 crik makn(smua malu2 nk bg pndapat nk mkn pe)
OneUtama

>muke lepas makan

>WangsaWalks>tunggu giliran maen bowling part 1
WangsaWalks


>tnggu giliran maen bowling part 2
WangsaWalks





Tuesday, June 8, 2010

kesedihan dalam kegembiraan..

ola arora...ari ni nk sgt post pe yg berlaku smlm..adoi..tp skung tgh skit la sbb jatuh td..seyes sengel2 otot kaki nie..sakit sngat nie arora..hurm + card rider lak rosak..xley nk upload gmbar..
nnt la yer..bubye..xde mood mahu menaip..sakit....................!!!!!!!!!!!!!!!

Saturday, June 5, 2010

semua cun saja..~~

hola arora...~~
nk story2 ckit bleh x..(klu xbleh pn ko bleh wat pe kan..??)..rindu aku x..??hahaha(ngarut dah)
firstly td bru lepas usha my cikgu blog(ape pnye ayat la aku nie)..perghh sungguh mnyentuh perasaan kowt..tgk blik junior2 clbrte teacher's day..teringat blik time skola dulu..(xla lme sgt aku tnggalkan skola pn stahun stgh je baru)..hehe..lagi2 time SPM bajet senior ar kan..org sebok countdown nk SPM aku sebok countdown nk abes skola..tadaaaa nie la hasil nyer poli saje..(aku x kate aku nyesal k masuk poli..poli is the best..lagi2 poli aku ar PSP)..teringat time join nasyid..time gile2 blaja akaun..(subjek pebret aku tu..mr.Tong i miss u..n cikgu2 laen juga)..OMG sungguh mnyentuh hati saye(poyos lak)..now dah abes skola bru la nyesal..nk blaja elok2 la konon + lakukan terbaek utk SPM+ xsalah plih kos utk mohon msok ipta klu dpat msok skola blik la( if je ar kan..??)..hahaha..(dusta belaka)...tp xpe nak msok sem 3 (insyaALLAH) dah ni wahai FATIN FARHANA AB GHAFAR blaja kat penang lgi..kire merantau la tu kan..CAIYOk2..,..,.,.,.next story..




so skung nk cter psal LagendaBudakSetan(LBS)..
perghh mmg terbaeek ar cter tu (thx to my BFF NUR ASYIQQIN kerana sudi menemani sye)..klakar + sedey+ aksi + romantik semua ade dlm filem tu..pelakon2 die pn not bad meyh..aku bleh bg 4 stgh bintang kat filem tu..mne erk g 1/2 bintang lagi..??lu pkir la sndri..hehehe..skung nie misi nk carik blik novel LBS tu ..dgr cter dlm novel lagi gempak..perghh..asl la LBS nie novel lame sbnarnyer..so peluang aku tipis ar nk carik novel tu..adoii..mcm ner nie..??redha je la huhu..btw OST filem nie pn best jugak..lagu die BILA CINTA..lagu nie sbnarnyer ade 2 version famale dari "Filianti Vlee" n male (nie aku xtau spe pnyanyi die)..tp aku lg prefer pnyanyi laki ar..sbb lagi tacink kowt aku rase..tp pe2 pn cter nie mmg layan..~~

selamat hari tua sahabatkuhhh..~~


MUHD FAIZ MUSTAFFA
5 jun 1991
.S.E.L.A.M.A.T.U.L.A.N.G.T.A.H.U.N.
>semoga panjang umo..
>murah rezeki..
>berjaya dalam hidup..
>happy2 selalu..
>jd ank yg baek..
>jd kawan baek..
>jd sahabat aku yg baek..
>syg ko wei..hehe

p/s: nnt aku nk pnjam nikon dslr ko bleh tau...thx..hahaha


Thursday, June 3, 2010

Seandainya Sahabatku..~~

video

Tuesday, June 1, 2010

angan-angan saya




wah..!!sungguh meriah bila dapat ketiga- tiga ini..

tetapi apakan daya PITIH tidak lagi mencukupi..
minta pada emak dan abah untuk membelikannya mereka kata "hendak buat apa banda itu, bukan guna untuk belajarkan..??"..
aku pula disoal semula..
hurmm..baik mak.. baik abah..
minta pada abang- abang sama juga jawapan mereka..
adoii..
bila agaknya akan dapat aku pegang dan akan aku dakap benda alah ini...
huurmmmmm lagi..


p/s:bahasa jiwa bangsa..hahaha