BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, September 6, 2010

bubye blog lame.....

yuhuuuu...
blog nie xkn ni update lagi smpai bile2, sbb aku dah beralih ke blog baru sila2 la follow yer klu sudi http://fatinfarhanabambam.blogspot.com/

motif buat blog baru, sbb blog lama nie mcm dah weng2...hehehe
bubye...assalamualaikum...

Thursday, August 26, 2010

Diary Ramadhan Bam Bam ~~

15 RAMADHAN > 25/98/2010 > RABU

alhamdulillah..dah stgh bulah kite menjalani ibadah puase...yeah..nk raye dah..hahaha..
btw pg td sahu spt biase roti + sosej + telor + air masak...ari ni kelas aku terase amat penat..adoiii aku pn xtau nape..haus sgt..huh!! tp semua nye ok2 ja.. :))
ari nie kelas business pon ok..puan pndah xbayk perli kelas aku lgi..puji ade la..alhamdulillah..xla takut sgt mcm nie klu nk blaja kelas business..hehehe..
btw blik2 kelas je mcm biase gak aku teros msok bilik n tido....zzzzzzzz
ari nie buka mkn roti + sosej + smbal ikan bilis + air epal + air kelapa..punyer la haus ari nie skali 2 bungkus air aku minom..tp air kelapa kurang laa..xabes pon..hehehe..btw impian aku utk turun KL ahad nie musnah la..sbb isnin pagi tuh aku ade kuiz business + kuiz tekno lagi..waaaaaaaa xdpt join la majlis buka pose tuh...aku nk jumpe eila.............(bil la nk jumpe kan lalink)
ade rezeki ade la kan...

bersambung~~

Diary Ramadhan Bam Bam ~~

14 RAMADHAN > 24/08/2010 > SELASA

hari yg agak kurang mood..
malas nk cter pnjang2..nnt org kate berani dlm nie je..face to face takut...??
MENDIAMKAN DIRI LEBIH BAIK~~
so sahur pon agak kurang selera..padahal mmg xmkn pon..pg tuh bajet nk makan roti + sardin..tp sardin tuh xmsak la..bile aku mkan mcm mkanan kucing doe..adoii..langsung ar aku minom air trus msok bilik tido...zzzzzzzzz
kelas pg tuh lak semate2 kelas usahawan..so xde story byk2 sgt..blik kelas tuh layan catch up tv3 tgk cter 8bulan..hahaha..sampai kul 3 kowt..org lain tido, aku berjaga..bila or lain dah bangun, aku lak tido..hahaha.peduli ape aku...
btw buka la mcm biasa roti + telor hancur + sosej + air milo..mmg terbaek..
bersambung~~

Tuesday, August 24, 2010

Diary Ramadhan Bam Bam ~~

13 RAMADHAN > 23/08/2010 > ISNIN

horey2...hahaha..(xde motif)..
so pg td sahur roti cicah sardin kari..ngee~~ agak sedap la..
ari nie mmg hari yg mndebarkan..sbb pg tu kul 8 aku ade kelas business n aku sbg wakil kelas DPM3A yg pertama akn mmbuat presntation bg tajuk aku kali nie..adoiiiyai....tersungguh la gementar bila x dpt puaskan ati puan...tp....alhamdulillah semuanya berjalan dgn lancar..puan pun kate bagus dgn bantuan kawan2..hehehe...thx ya...ari nie kelas smpai kul 12 jer..then terus balik n dpat msj dari puan teknologi kelas utk ptg tuh xde...waahhhh syukur alhamdulillah, mmg rezeki aku la utk tidor smpai ptg..sbb aku pg tu pn tido kul 4 pagi..mmg mngantuk la kan..hehehe...
so mari kite citer pasal berbuke lak..mcm biase roti + sosej + chasedale + air milo ais..ngeee sedap2...

hurmmmm....arora..~~sbnarnye aku sedih banget nie...xtau nk luahkan mcm ner..tp xpe la hidop mesti diteruskan..ngeee~~btw aku still dlm dilema la nk join majlis berbuka puasa MP tuh..niat dihati mmg dah plan pun nk g..tp last2 minute lect business nk wat kelas + ade kuiz lak tuh..adoii..aku dah bajet nk shopink skali sbb aku ajak mmber umah aku nie sorg teman aku turun kL...tup tup terpakse mmbatalkan niat aku nie..tap aku still akn g klau puan xjadi wat kuiz..tp aku gerak solo ar..mmber aku tuh xmo ikut sbb aku gerak pun satu hari je..gerak dari penang ari ahad pagi then mayb smpai ptg, klu ade mase ley jln2 kat jalan TAR jap, pastu terus gerak TS, pastu terus gerak duta balik penang..aku bajet smpai subuh ar..dah la kelas kul 8 pagi..takut penat la kan..tp xpe aku ley..aku kat kuat..hehehe..tp tengok la..ari rabu nnat ade kelas business gak..klu puan xde wat kuiz kemungkinan besar aku turun kL ahad nie...amin..
bersambung~~

Monday, August 23, 2010

Diary Ramadhan Bam Bam ~~

12 RAMADHAN > 22/08/2010 > AHAD

ari nie sahur pe erk..??jap2 nk pkir.....~~~~~~~hahh mcm biase kowt roti + sosej + chasedale...
ari ahd bangun yg agak lewat spt cuti2 sblum ni...bngun2 online hahaha...tu je la keje aku...tp dlm ptg ckit aku g kedai sbb nk g beli kertas mahjong utk presntation business n aku g beli barang utk wat popia...hehehe i like...~~mcm hari2 ahad yg laen yg merupakan ari yg aku pling benci..dah la sok tu aku ade presntation individu..mmg cuak la kan..tp nk x nk aku kene tempuhi...lalalalalal~~~
btw cter pasl buke lak..aku still mkn bende yg same time sahur + air milo buatan sendiri...mmg x kuar la duit aku ari ni..xtermasuk beli barang2 popia k..hehehe..
bersambung~~

Sunday, August 22, 2010

Diary Ramadhan Bam Bam ~~

11 RAMADHAN > 21/08/2010 > SABTU

ari nie sahur laen ckit..aku mkn mee goreng sedap..xmkn roti sbb lupe nk beli..heheh..ari sabtu yang best sbb cuti..aku bngun mcm biase agak lewat..hahaha..xyah la bg tau pukul bpe erk...?? >.<
xde cter sgt ari nie..sbb bangun2 je aku lepak2 layan lagu (XFM) + layan fb then mandi smbahyg layan fb lgi smbahyg the g bazaar...jeng jeng jeng..aku g bazaar..so pham2 ar perbelanjaan aku..
ari nie best sbb dpat makn ayam golek..perghhh banyak sedap lorhh...duit aku mengalir bak hujan yg melimpahi hujan aku beli kuih lopez rm 1.00 + mee & bihun rm 2.00 + roti john rm 2.20 + ayam golek seekor di kongsi 5 orng rm 3.40 =rm 8.60....waaaaaa amat ketara perbelanjaan aku klu aku x g bazaar kan..haahhaha..lantak la janji aku kenyang...btw aku still dilema la nk join majlis bukak pose MP tuh..??pham2 la..next week dri jumaat smpai selasa aku cuti..pastu kelas 3 ari smpai jumaat satu lagi aku nk terus balik kl jgak utk cuti raya..xke terbang duit aku 60 ringgt..waaaaa..tp aku nk g..jumpe mmber2 mp + eila....ahhhh aku xkire nk g gak...hohoho...
bersambung ~~

Diary Ramadhan Bam Bam ~~

10 RAMADHAN > 20/08/2010 > JUMAAT

yehhaaa...hehehe..kelakar hari nie, sbb tukang masak utk sahur lambat bangun..hahaha..so pham2 je la ape yg penghuni2 c-4-7 makn sahur tuh accept aku la..sbb pg tu aku mcm biase makan roti + sosej + chasedale + segelas air masak..tp mmber umah aku nie ade gak yg mkn nasi + sambal ikan bilis sumbangan dr mak roomate aku niee..ade jga yg makn roti , and ade gak yg mkn hati..heheh..xde la gurau jer..btw ari jumaat ari yg bz dgn mid-term marketing + kuiz usahawan..alhamdulillah puas ati aku menjawab nyer...btw aku dpt tugas extra minggu nie..aku kene wat presentation individu utk kelas business ari isnin nie..hurmm..paham2 ar betapa takutnyer aku..insyaALLAH ape maklumat yg aku cari n contoh2 nyer betul n aku dpat presnt dgn baeik..amin~~..
lai story psal buke lak..mcm biase jagak aku buka dgn roti + sosej +chesdale..+ air oren rm 1.00 + popia rm 2.00 aku suruh mmber aku belikan..heheh..konyg konyang.....
bersambung~~

Saturday, August 21, 2010

..SeLAmAt HaRi LaHiR..


orangnya nonet comel sekali,
cantik, cun, kiut semuanya dia,
21/8 lahirnya dia,
Siti Nazariah empunya diri..

S.E.L.A.M.A.T U.L.A.N.G T.A.H.U.N K.E.L.A.H.I.R.A.N
SITI NAZARIAH BT. ADBUL HAMID
(kak naza)
21/08/1988
..semoga panjang umo..
..murah rezeki..
..hidop diredhai n diberkati..
..happy2 sokmo..
..gud luck 4 ur study..
..berbahagia bersama insan TERsayang..
..always tiut miut ya..
.. i lap u la kak naza.. (^.^)




Friday, August 20, 2010

Diary Ramadhan Bam Bam ~~

9 RAMADHAN > 19/8/2010 > KHAMIS

sory x post entry ni smlm..aku TERsangat la bz arora..kuiz dgn mid-term sdang menanti..sorry ya..
so pg tu aku sahur mcm biase roti + sardin + chasedale + air masak segelas..xbyk story pon ari nie, sbb kelas pon satu je..ade presentation bi yg pling mnyedihkan for my kumpulan..redha je la...
mcm biase gak ari ni mintak tlg my housemate belikan air epal rm 1.00 + kuih popia rm 2.00...aku xley turun bazaar la klu x mau bankrap doe..hoho..
.bersmbung~~

Thursday, August 19, 2010

Diary Ramadhan Bam Bam ~~

8 RAMADHAN > 18/8/2010 > RABU

hyep arora...~~puase x..??hahaha..
ok2 jgn ngarut2 ..
bermula dgn sahur ari nie, aku makan 2 keping roti + sebijik telur yg di goreng + sekeping chesdale..makan ala2 burger ar + segelas air masak..hehehe..
ari nie kelas mula kul 11.15 a.m so kul 9 lbih nk dekat kul 10 aku bangun sambil2 tunggu nk mandi aku bace2 sepintas lalu utk kuiz ari nie..td kuiz teknologi TERsangat la hancur..tp alhamdulillah kuiz business ok, aku puas ati la..kelas business td pon ok2 jer..alhamdulillah...
so cter pasal buke lak agak banyak aku mngeluarkan duit..tu la padahnya aku g bazaar ari nie..menu2 yg aku berbuka ari nie mee kari rm 2.50 + ayam percik rm 4.00 + kuih popia rm 2.00 = rm 8.50...waaaaahhhh bayk kan aku belanje....abes duit aku mcm nie..hahahaha..
so sok xnk g bazaar la bg mengelak an duit aku mengalir keluar... (^.^)
bersambung~~

*aku brjimat bkan la menunjukkan yg aku nie xde duit..tp aku kene save money nk beli barang yg aku idamkan... >.<

Tuesday, August 17, 2010

Diary Ramadhan Bam Bam~~

7 RAMADHAN > 17/08/2010 > SELASA

yeahhh..!!alhamdulillah genap semniggu umat islam menjalani ibadah puasa tahun nie..moga2 smpai ke akhirnya..amin~~
berceloteh ttg bersahur, pagi td makan roti + sardin + sosej + chasedale + segelas susu = nyum2..hehe...ari nie aku bngun kul 8 lebih utk g kelas..tersangat la mengantuk sejak akhir2 nie..tido then tibe2 je dah kene bangun...ayoyoyo sekejapnye aku tido..mayb sbb aku pn tido lambat kowt sbb tu asyik mngantuk je..hoho..lepas kelas usahawan yang habis hampir kul 11 aku n dak2 umah lepak library, katenye nk study utk kuiz marketing ptg tuh..alih2 beberape je yg study hard yg lain mngelamun dgn alm maya (tido)...termasuk la aku yg tersengok2..adoiyai...not bad la kuiz marketing td..mane x nyer klu tettttttttttttt....hahaha(paham2 la sndri)..then blik umah je dah pukul 4 lebih hampir kul 5..aku mmg la x tido sbb terus on9 n sambung buat kertas kerja utk trip g langkawi..hampai 95% siap..harap on la semuanye..
btw cter pasl berbuka mcm semlm ar aku just kirimkan kat my housemate utk beli air buah rm 1.00 + kuih popiah rm 1.00..selainnyer aku mkn roti + sosej + chasedale + kuah sardin sahur td nyer..hehehe..konyang lorh..
sorry arora xley nk cter2 pnjang la..aku tersangat byk kuiz +presentation + projek + assgmnt yg belum selsai..aku takut sgt nie..harap aku sedia hadapinya..doakan aku nyer..sok kite jumpe lagi.
.bersambung~~

Monday, August 16, 2010

Diary Ramadhan Bam Bam ~~

6 RAMADHAN > 16/08/2010 > ISNIN

pejam, celik, pejam celik 6 hari dah puase...syukur alhamdulillah..
so mcm biase pg td aku sahur makan 2 keping roti +sosej +sekeping chasedale...sedap2 konyang lak tuh..hehehe...ari kelas kul 8.15 am so aku bangun dlm kul 7.20..pagi tuh dimulakan dgn kelas business..not bad ar kelas business pg tadi xde stress2..alhamdulillah..next kelas tamadun > marketing > teknologi perniagaan..semua berjalan dgn lancar dn licin..hehehe..balik kelas dlm kul 3 lebih n smpai dlm kul 4..then mcm biase terus menemui sahabat sejati saye utk beradu..hehee..katil la spe lagi, smpai la TERlajak until kul 6..bangun2 je dpat msj dr sesorg yg menyatakan "esok ade kuiz for marketing"..wah saye amat suke quiz or kelas yang TERgempar sebegini.... :)) hurm...
ari nie aku xg bazaar, tp aku just kirim jer slah sorg my housemate utk beli air oren rm 1.00 + kuiz popia rm 1.00 = rm 2.oo + aku berbuka dgn 2 keping roti + sosej + seking chasedale..(sme je mcm sahur)..
sedar x sedar dah lebih seminggu aku x mkn nasi wlaupn sebijik..alhamdulillah aku masih sihat walafiat...btw aku x aim pn yg aku xnk makn nasik sejak akhir2 nie..aku pn x pikr yg aku nk diet tp nie semua dtg secate kebetulan..ntah la..aku pn tgk xde pe2 perubahan pn yg berlaku kt diri aku nie..hahahah..
xpe2 teruskan usaha k...CAIYOK! ! ! (^.^!)
bersambung...

Panda Astronaut ? ? ?

siape Panda Astronaut..??knepa Panda Astronaut menjadi title blog saya kali nie..??kenapa3x..hehehe

HALLOP KAK MAR LALINK......


S.E.L.A.M.A.T B.E.R.T.A.M.B.A.H U.S.I.A



MARDIANA SHAHADATUL AINI HAJI ZAINUDIN
16/08/19??
SEMOGA PANJANG UMO
HIDOP DIBERKAI N DIREDHAI
GUD LUCK 4 UR STUDY
HAPPY2 SOKMO
I LAP U LA KAK MAR


p/s>ur my mentor la kat kak mar..
really hope dpat smbung blajar mcm kak mar..
muahhhhhhhh...~~



Sunday, August 15, 2010

Diary Ramadhan Bam Bam ~~

5 RAMADHAN > 15/08/2010 > AHAD

syukur alhamdulillah, aku still boleh menjalani ibadah puasa setakat nie..hehehhe..
ari nie sahur meriah sikit sbb salah sorg my housemate masak bihun goreng dan bukannya nasi goreng mcm hari2 laen..so konyang la den..(>.<)
btw arinie bangun agak lewat seprti biase iaitu kul 12 lebih hampir kul 1..lepak2 jap tgk tv n siap2 nk g jeti beli tiket utk blik raye..alhamdulillah masih ade lgi tiket utk aku..btw aku blik ari jumaat=3/09/2010...yeahh..!!!!balik KL OOO blik KL hati girang....~~~
then kiteorg g singgah jaya jusco sbb ibu kiteorg nk g kuarkn duit..ehem2 sempat gak tgk MAULANA lg..hahaha..tp sekejap je la..xkesah...balik dlm kul 4 lebih smapi umah salin baju terus tido sampai kul 6...pastu g antar my kwan balik poli sbb die dok asrama..ari nie aku xg bazaar sbb my kawan kate kat aku "ko nie diet, tp still mkn bende yg berminyak bkn diet namenyer tuh"..so aku membuat keputusan utk kirim kat my housemate tlg belikan air epal rm 1.00 + kuih muih rm 2.00 =rm 3.oo...aku bkn mkn tuh je tau..aku beli sosej a.k.a hotdog utk aku mkn spnjag bulan ramadhan nie..not bad la kenyang gak..hehehe...
mari bercerite>my mood kembali murung..don`t know la sbb ape..adoiyaiii...wahai Fatin Farhana bt Ab Ghafar wrong with u.......... ???
bersambung~~

..hari my ABG //..

S.E.L.A.M.A.T B.E.R.T.A.M.B.A.H U.S.I.A ! !




waaa...dah TERsangat tua la ko wahai abg kuh Muhammad Farzul bt Ab Ghafar..bile lgi ni..??faez tuh dah gatal dah tu..nnt lambat sngat langkah bendul lak..hehehe..
tp pe2 pun .............


..SELAMAT ULANG TAHUN..
..15/08/19??..
..SEMOGA BERTAMBAH USIA..
..HIDOP DIREDHAI & DIBERKATI ALLAH..
..HAPPY2 SOKMO..
..BERTAMBAH RAJIN TOLONG MAK..
..CEPAT DIPERTEMUKAN JODOH..
..AMIN..

P/S:bile ko nk sharing2 duit beli camera nikon dslr d5000 dgn aku nie..??
still menanti..~~

Saturday, August 14, 2010

Diary Ramadhan Bam Bam ~~

4 RAMADHAN > 14/08/2010 > SABTU


assalamualaikum arora...
alhamdulillah bkal menempuh hari ke-5 puasa besok...yeeeehaaaaaaaa ! ! !
btw mai kite story about my sahur pg tp..bermula sahur dgn makan roti cicah sardin + sosej + segelas air masak...hehehe
hari ni hari sabtu so xde klass la kan..
bangun2 je kul 10 pagi..khayal2 tertido lak kul 1 lebih mandi then terus plan g jaya jusco dgn mami a.k.a Farah Syuhada...g jaya jusco sebenarnya ade niat..hehehe..nak g jumpa Maulana RVSP...
alhamdulillah jumpa meyh..hahahhaha..maulana dtg JJ sbb join roadtour Marhaban Di Astro...TERsangat la seronok meyh SAYA...layan show tuh sampai kul 4.30..
sempat gak aku g ambik autogrf + smbang ckit dgn zahid, amar, shahir n MAULANA...
ngee~~~pastu aku n farah terus rushing g solat zohor + asar...lepas solat2 semua g supermarket beli barang tuk buat kek batik then blik...
dlam kul 5 lebih terus g bazaar dan perbelanjaannya keawtiau goreng rm 1.30 + ikan bawal rm rm 3.00 + air oren rm 1.00 =rm 5.30...ngeee dah kurang balik tp still lebih bajet..heheheh..
tp pe2 pn SAYA HAPPY DAPAT JUMPE MAULANA <3>...bersambung~~

Diary Ramadhan Bam Bam ~~

3 RAMADHAN>13/8/2010>JUMAAT..

yeah,,ari jumaat..memang TERbaekkk aar.... ! ! !
mcm biase hari nie di mulakan dgn sahur kul 5.20..mkn roti telor lg + segelas air masak...
ari ni aku x tido terus tp aku tnggu imsak n waktu subur, smbhyang then tido..~~
kul 10 bngun blik sbb siap2 nk g klas Usahawan smpai kul 11 lbih..pastu rushing2 blik umah ambik artikel tertnggal sbb nk kene submit sekali dgn assgmnt yg kene antar ari nie gak..alhamdulillah assgmnt aku di terima..lame gak + assgmnt yg paling leceh yg pernah aku terima...tp biar la semua dah settle pon...
blik umah dalam kul 12 lebih..khayal2 smbil tlg mmber2 umah yg still tgh wat assgmnt business aku smbil online pon tertido...then terjage online sat..then tertido blik...hahahaha...
so mcm biase kul 6 lebih g bazaar..ari nie g bazaar jln kaki sbb motor x cukup..semua jln kaki untuk keadilan semua...hehe..gud2..cter pasl beli makanan kat bazaar ari, memang samakin bertambah pebelanjaan aku..ari ni aku beli bihun sup rm 3.50+ kuih gula melaka rm 2.00+ roti arab rm 0.80 +air epal rm 1.00 = rm 7.50...waaaa mmg TERsangat terlebih-lebih la kan..adoiii..aku TERkena beli bihun sup ar sampai rm 3.50...adoiyai...xpe la dah beli masuk perut pon..makn je la..hehehe
btw nk story mory ckit, ari nie first time aku g terawih..yeahhh ! ! TERsangat la seronok + pengalaman blik terawih 1 motor smpai 3 orag (aku + farah + ayni) pakai telekung lak tuh..hahaha...kelakar lorh... ;))
bersambung~~

arap2 dpat g AEON seberang perai sok..sbb ade marhaban di astro..nk tgk MAULANA~~~

Friday, August 13, 2010

Diary Ramadhan Bam Bam ~~

2 RAMADHAN>12/08/2010>KHAMIS

bermula dengan sahur yg bermula dgn jam 5.30a.m..alhamdulillah boleh bangun dgn tnpe rase letih sbb aku baru jer tido dlm stgh jam sblum aku bangun sahur..bangun2 je terus g dapur buat roti telor dgn menggunakan sbijik telor, so dpat la 3 keping + air masak segelas..ngee~~~then mcm biase trus tido tnpa tnggu imsak..pastu bngun blik dalm kul 6 lebih yg pasti sebelum kul 7 k, utk sembahyg subuh dan tido semula...~~~kul 10 lebih bangun utk sambung wat assgment business..agak lewat kan aku bangun..ngantuk la nk wat mcm mne dah tido lambat, bangun pon lambat la..(klu kat wangsamaju dah menanah telinge aku klu xbngun awal2 pagi..)hehehe..
dalm kul 1 p.m g poli utk kelas English smapi kul 2 lbih...sampai umah dalm kul 3 lebih sbb sblm blik singgah library dulu..blik2 umah je rehat2 kan badan lu sblum sambung balik wat assgmnt business lg..(bila la nk siap kan)..ish !!so dlm kul 6.15 mcm biase g bazaar beli mkn utk berbuka..alhamdulillah ape yg aku nk makan aku beli..so perbelanjaan aku hari ke-2 puasa ni adalah laksa-rm 1.50, kuih lopez-rm 1.00, ayam percik-rm 2.00, air oren-rm 1.00 = rm 5.50..
adoii lari lagi bajet..hehehe..tp xpe la janji aku kenyang...
hurmm..~~lai2 nk story ckit..aku nie bukan jenis yg berkire sgt dgn kwn2 tp kite kadang2 pandai2 ar pkir sndri..sejak2 akhir nie aku mmg xmkn nasi so ape2 je yg korng msak berkaitan nasi mmg x la aku x mkn kan,,so pham2 la what for aku nk kene bayar utk smthing yg aku x mkn..xkira la nasi ke ape ker..aku x berkira k..tp cube byg kan klu korg x makn tp korg kene bayar fair ker tuh namenyer..??byar utk ape yg aku mkn sudah la..ahhh pe2 je la...
.bersambung~~

Wednesday, August 11, 2010

Diary Ramadhan Bam Bam~~

Salam ARORA...btw x terlambat lagi nk ucapkan
Selamat Menyambut Bulan yg Paling MULIA, RAMADHAN AL-MUBARAK..
Tingkatkan PAHALA..
Kurangkan DOSA..
insyaALLAH~~..
so mcm ner ari nie arora, pose x..??hehehe(ngarut dah!!)

1 RAMADHAN >11/8/2010(rabu)
bermula dgn sahur jam 5.20 a.m yg biase2 je ramadhan kali nie..biase la name pn duk di perantauan..hehe..

sahur juz 3 keping biskut jagung + segelas air masak...then tido tnpa tunggu imsak..tersangat la menggantuk sbnarnya..sbb sblm aku bangun utk sahur pn aku tido dah lewat dalam kul 3 pg..mmg la ngantuk an..then kul 7 pg thx to my romate sbb tlg kejut kan utk smbhyg subuh yg TERlalu lewat..pastu tido blik..sbb kelas pn mule kul 11 ari nie..dalm kul 10 pg aku siap2 gosok baju, mandi n siap2 g kelas..

perjalanan nk g kelas, agak jarak dlm beberapa meter dari pondok guard pangsuri pesona umah sewa aku, aku dpat msj dari lecture utk kelas kul 11 pg dibatalkan..adoiii..puan kenapa ar tersangat lewat jugak bg msj..klu x mesti aku tgh tido lg..hahaaha..then aku n dak2 umah aku pn berpatah balik...sementara nk tnggu kelas yg sgt menakutkan kul 2.15 utk kelas business aku pn lepak2 saje dalam bilik smbil wat assgmnt business yg kene submit jumaat nie + bermukabuku...so nk dijadikan cerita dalm kelas business td, aku duduk tersangat la depan dlm kelas td,,gara kene perli dgn lect sbb aku xpham ape yg die ajar klu duk belakang..(ala aku paham la, dah puan yg phscyo lebih tu yg aku mnggeletar nk jawab pertanyaan die)..hurmmm~~

btw aku klu duk depan ker belakang ker mmg name aku mnjadi
sebutan ..xpaham aku lect nie..punyala ramai studnt dlm kelas, tp nk gak sebut name aku...masalahnyer setiap kelas business, name aku akn naik..pergghh..malu siot klu aku xdpt jwb soalan puan tuh..klu dlam kels tu budak2 kelas aku je xpe..nie dah la gabung kelas..adoii pham2 je la..bdak2 kelas laen ade, malu kowt aku..asyik fatin , fatin, fatin...arghhhhhh!!!!!!..xtp nk wat mcm mne kan..aku terima je la...so alhamdulillah aku dpt tempuh kelas business td dgn ketakutan...hurmmm~~

lpas blik kelas td smpat gak rehat2 kan badan dlm stgh jam(tido sbnarnyer)..then mandi2 dlm kul 6 lebih ,siap2 smbhyang n terus g bazaar carik mkanan..ok cter pasl berbuka lak..hari pertama puase nie aku buka dgn murtabak (rm 2.00) +roti john (rm2.20) + air tembikai (rm1.00)..so total rm 5.20 (adoii lari bajet ar terlebih 20sen.hahah)..alhamdulillah kenyang la gak...perasan x yg aku x mkn nasi..??hehehe


sbnarnyer dah 4 hari aku x mkn nasi..bajet nk diet la kan..tp ntah la tgk je prubahan nyer nnt..org laen boleh tp kenape x aku kan..insyaALLAH..nk story mory ckit..teringin nk makn ayam percik sbnarnye tp mahal nyer sampai rm 3 satu..lari ar bajet aku mcm nie..dah la tersangat kecik ayam nyer...waaaaa xsbar nk blik umah jln2 kat bazar wangsamaju pastu beli makn gune duit mak..hahaha..
.
bersambung~~~

Wednesday, August 4, 2010

housemate2 kuh....~~~~(^_^)

hola2..wah agak berhabuk la wa pnyer blog keSAYANGan nie...hehehe..
alop ARORA....miss u la...:))
sorry la bkan xigt or xde cter nak berCELOTEH kat blog..cume xtau la nak story dri mane..biase la xpandai sgt nek berAYAT-ayat nie..hahaha..BTW ari nak cter org2 yg selalu ade disekeliling time aku kat SEBERANG PERAI & POLY......CHECKITOUT~~


calon 1~~
SITI SAKINAH name di beri,
orgnya tnggi baik sekali,
gelaran ibu panggilan kami,

die la ketua rumah kami..

taraa...nie la ibu kami semua penghuni PANGSAPURI PESONA C-4-7..hehe..seorg yg TERsangat la mementingkan kebersihan di rumah..TERsangat la rajin..TERsangat la baik hati..n yg pling penting xpernah langsung ade perassan marah dlm diri insan yg bernama SITI SAKINAH nie..aku xtahu la mcm ner die ley kwal perasaan marah die ni xpernah langsung lowt aku nmpak die marah kwan2 yg laen termasuk la aku..ish2x..SITI SAKINAH nie ade perangai pelik ckit, klu tido xpecially mlm ar mesti n harus pakai stokin..sejuk katanya..hehehe..btw SITI SAKINAH nie juga seorg yg pengGELI..pegang sikit pn xley(pegang mcm raba2 la)..aku xtau la nnt klu die kawen mcm mane la agaknya..hehehe..pe2 pn..ltabik la sama kamu ibu..(>.<)
❤❤❤


calon 2~~
paling rabun antara kami,
paling kuat K_ _ _ _ _ antara kami,
agak pandai NOORSYAZLYANA nie,

org pelat S juga bertakhta di hati..

nie die org penang...NOORSYAZLYANA yg agak memahami aku..(die kate die ade ILUSI)...hahaha poyo je..aku syg doe dgn die nie..dari sem 1 lagi aku dah agak rapat dgn die nie..dah la pandai cun lak tuh(aku tgh puji ko nie, pham2 la yer..hahaha)..btw NOORSYAZLYANA nie an seorg yg pling awl tido dr aku n seorg yg pling agak lambat bangun dari aku..wuhahaha.. sorry nyer..TERbocor rahsia lak..pe2 pon ang TERbaek la kawan..jgn tinggalkan aku k..aku nk kite sama2 ade time hari konvokesyen poli 2013...(>.<)
❤❤❤


calon 3~~
nama diberi FARAH SYUHADA,
orgnye manis cantik sekali,

sekali marah bergegar rumah di buatnya,
panggilan mami sentiasa di hati..

mami...!!!seyes jujur + ikhlas dari ati aku yang suci n murni nie, TERsangat la CANTEK kamu owh FARAH SYUHADA..die nie pon agak rapat dgn aku, sejak kami duk satu bumbung nie la..igt x time kite gosip2 n luahan perasaan ari tuh..(rahsia kite tau)..best kan..??hahaha..FARAH SYUHADA nie jugak la tmpat aku luahkan perasaan yg terpendam..btw minah nie agak rajin lipat kain baju kite org pnghuni C-4-7 termasuk la baju2 aku..klu nak harapkan aku lipat baju..hurmm mmg xla..hehehe..aku bkn la malas cume kurang rajin la bab2 berkaitan dgn lipat2 nie..kan FARAH SYUHADA..??hahaha..hope bertambah akrab la kite k (>.<)
❤❤❤


calon 4~~
ayunya dia spt nama,
NUR IDAYU nama diberi,
jangan diusik ketua gengters ni,
sure balik kelas jalan kaki..


hah..nie la ketua gengters kami..hehehe..sebut je nme die sure org takut..(gurau2 yer ayu..)btw die nie mmg jgn diusik or jgn buat die marah, kang x tentu pasal semua org yg jd mangsa. baek deyh minah nie..chumel lgi..(aku puji dgn harapan dpt blnje aku dinner plate KFC)...seorg yg agak tegas n rajin masak utk kiteorg smua..sdap2 meyh..biase la name pn ank sulung kan..??klu nk tahu NUR IDAYU nie la penyeri kite org smua..dah name pn ketua gengters klu xde sunyi la kan..hehehe.. pe2 pn NUR IDAYU jgn marah2 fatin farhana tau..aku takut....(>.<)
❤❤❤



calon 5~~ mukanya garang antara kami,
pukul2 orang hobinya die,
NURASMA FATIHAH empunya diri,

klu nk masuk ICU kacau ar die.


fuhh..!!aku xsbnarnye mlas nk cter pasl minah nie buang masa je..hahahah(gurau je, abis la mesti die tacingnyer)..seorg yg agak ganas..baek jgn maen2 dgn die, slap ari bulan die campak korg dri tngkat 4 nie ke bawah..hehehe..btw die nie rajin siot basuh baju aku..biase la aku kan kurang rajin, bkan malas k..
thx NURASMA FATIHAH..rajin2 kan la diri anda k..klu korg nk tau..die la kwn gado aku kat umah sewa ni..ade je bnde aku n die xpuas ati..hahah..aku ganas dari segi mulut, tp NURASMA FATIHAH ni dari segi tangan die..perghh..sakit siot..macm mne la klu die bersuami nnt..abes la lagi die..pegang sikit pn terasa kesakitan nyer..hehehehe..btw aku sayang la die nie..klu xde die spe la nk gado dgn aku kan..betul x NURASMA FATIHAH..?? (>.<)
❤❤❤


calon 6~~

kartun2 cerita febretnya,

doraemon, naruto,detective conan smua mkananya,
SITI NABILA namanya dia,
klu merajuk kunci bilik la habitnya.


mana ada...!!(salah satu trademark die)..hehehe klu korg nk tahu SITI NABILA nie mempunyai suara yg agak unik, ala manje + comel gitu..aku rase bf die terpikat dgn die sbb suare kowt..(mane la tau kan)..hehehe..btw SITI NABILA la RAJA masak pansapuri C-4-7 nie..rajin siot minah nie mask..sedap2 lak tuh..cakap je nk makn ape semua tak pernah dikecewakan..tapi aku tabik la die nie reti kowt masak laksa tnpa bantuan kami2 semua..laen kali masak nasik tomato lak k..??(>.< )
❤❤❤


calon 7~~
NUR WAHIDA empunya nama,
pantang dgr bunyi di awan sawan la dia,
berkeyakinan tnggi oragnya,
insyaALLAH abg pillot jodohnya dia..



wiwie kapal terbang.....aaaaaaahhhhhh...!!salah sau adegan antara kami dgn die..hehehe..TERsangat la meminati segala jenis jet kpal terbang n sehaluan dengan nya..NUR WAHIDA nie asst RAJA masak..klu korg nk tahu salah satu lagi ttg NUR WAHIDA ni pantang die usik dgn cara yg kasar mnjerit la die..sensitif ckit minah nie..tgk je la muka die ayu kan..so no kasar2 with die ok..haaha..hah satu lagi sblum aku lupe..NUR WAHIDA nie pon byk gak mulut(maksud aku berckp la)..ade je bende die nk berceita , kadang2 tu smpai 2-3 kali die ulang cter yg sama..kiteorg pn dgr je la demi mnjaga hati die yg kecik nie..hihii...shhhh!!wiwie nk cerita ..hahahahah (>.<)

❤❤❤



calon 8~~
orgnya manis sudah berpunya,
dari perak datangnya dia,

NUR SYAZWANI namanya dia,
bf hensem untungnya dia.



nie die org yg pling suke wat keje sndri..heheh.. bagus2 pndai berdikari..xreti la nk desribe NUR SYAZWANI nie..x berapa rapat la..tp pe pn die nie la geng calon 3 lipat baju..hehehe..untung aku dpt kwan2 yg rajin..hehehe..best deyh kwn die kamu.. (>.<)
❤❤❤


huh..!!selasai sudah...mengumpat dak2 umah aku nie..hehehe..nie adalah gurauan semata2, xde kene mengene dgn yg hidop atau pon mati..ngee..!!!



AKU KORANG

Saturday, July 31, 2010

||MUHD MUAZ||

S.E.L.A.M.A.T.U.L.A.N.G.T.A.H.U.N..



*haPpY bELateD beSday..
MUHD MUAZ
*29 JuLai 1990..
*smOgA MurAh rEZeki..
*HapPY-hApPy soKMo..
*HIdop DiBerkaTi ALLAH..
*gud luck 4 ur study..

p/s:sorry curik pic dr fb...btw bile nak fight bowling nie..??hehe

Wednesday, July 28, 2010

..aku takut..

hyep2x..........

aku takut..??takut pe..??siape lak yg buat aku takut..??kenape lak aku perlu takut...wuarghhh!!!
BUSINESS MANAGEMENT..subjek yg paling paling paling aku takut sem nie...mcm mne la senior2 kos business ley tempuh sem 3 diorg erk..??hurmm..setiap kali masuk kelas business xpernah betul name tidak aku di panggil..sikit2 name aku jer...huh!!
dah la sem nie byk gabung kelas termasuk lah kelas businessDPM3A + DLS3B)..puan pn asyik pilih kasih je..asyik2 DLS3B je yg bagus..uwekk..!!
pe kurangnye kami puan..??pe salah kami..??sedihnyer...tension pn ade..
arghhh..assignment berlambak...stop it....!!!!!!!!!!!!!

Monday, July 26, 2010

selamat hari tua bro..~~


>S.E.L.A.M.A.T.U.L.AN.G.T.A.H.U.N
MUHAMMAD AZHARUNIZAM
>26 JULAI 19??
>SOMAGA PNJG UMO
>you are the good friend la bro...!!!

p/s:insyaALLAH, nnt ade rezeki jumpe belanje farha tau..ngee..
kata masyuk keje..hehehe..


Tuesday, July 20, 2010

cabaran pertama~~

dear arora...(^.^)
aku penat sgt..aku nk nanges nie..ko nk dgr x..??sob sob... :_(
firstly minggu nie sungguh memenatkan wlaupn baru ari selasa ari nie...minggu ni minggu tension aku n dak2 kelas aku..TERsangat la byk assgnment + kuiz for this week..berturut-turut kowt...baru minggu ke-3 dah mcm separuh kurang waras..nie kan nk menempuh 5 bulan lebih lagi...bayk sbenanyer nk kongsi cter same kamu arora..tapi x TERkeluar la dgn menaip..huhu..
btw wish me good luck for my assgnmnet (business management, marketing management, tamadun islam n teknologi maklumat perniagaan) + quiz ( business management, marketing management, keusahawanan n bahasa inggeris).....


p/s: aku sedih gile nie...~~

Wednesday, July 14, 2010

kelakar ker..??

sayunk kuh arora....wahahaha..
ari nie mcm biase klass mula kul 9 utk klas LI..tp sayngnye puan xde..klu la puan bg tahu awl2 klas utk ari nie mula kul 11..perghh 2 jam buang mase mcm tu je..membazir nok...hahaha(suke jer)..klass ptg pn xde sbb di awalkan..so ari nie kelas aku sepoi2 bahase..hehehe..btw td g crik kain tuk gugurl kelas aku..nk wat baju kurung..bajet x la seberapa tp kain2 mahal gak..beli kain je 4 meter dah smpai RM 40..nk tempah lg adoi...koyak2..>.<.. so berbalik pada title aku.."kelakar ker..?"mean that about my kwan actlly..bile baek perghh..muke tu senyum smpai ke telinge tp bile gaduh muke menunduk je smpai nk cium lantai..sorry pada yg terasa...(ko wat aku terase boleh, why not me..??)...yup mayb perkare tu klakar bg aku sbb aku x pernah lalui saat2 or zaman2 bercinta cintun nie..tp pengalaman org mngajar aku..dah2 la wei..x kemana pn cinta zaman2 skung nie klu xde jodoh nk mcm ner..xyah la nk majuk tu ..Buruk upenyer..lagi satu ape gune nyer kwn beribu tp story mory kat sorg je kan..piiiiigiiii la..xnk cter sudah..tp pelase don't cry or wat muke mcm taik depan aku k...bile aku tnye leklok x nk pon shaRing masalh tu kan..so pandai2 sndiri k...FULLSTOP...showdown grand final...GILLER BATTLE CREW.....!!!!!




p/s: klu ade org yg kite xknl msj n kenal kite spe, patut ker kite layan...??klu x kite tolak rezeki..??

Tuesday, July 13, 2010

aku rindu die...

hyep..
sob sob...i really miss _ _ _ _ _ _ _ _ _ ....smlm kat fb byk lak die godek2 die nye fb..die tukar profile pic la, ade pic tagged die la, new status kat wall die la..so telah mmbangkitkan rase rindu wa sme die...aku tahu bende nie x patut nye terjadi..tp aku hanye manusia biase yg ade perasaan cinta n syg kat seseorg yg x mnyintai aku blik...waaaaaaa...sedihnye..huhu...aku je yang SYOK SENDIRI..aku je yg terhengeh2 nak die.(lame kowt dr form 3 lagi).adoii...what wrong wit u fatin farhana oi...!!!die bkn la ciri2 lelaki idaman aku pon..maksud aku die smoking, btw aku pn lagi better or pndai lagi dri die..(aku x kate die bodo k...)..tp aku dah suke die nk wat mcm ner..perasaan wei..mne ley halang..wlaupn dlm setaun tu x smpai 10 msj pn aku msj dgn die..tu pn dah memadai kowt sebenarnya..klu x time besday die or ari raye je yg merapatkan hubungan aku n die....yup aku sedar aku sape..xmacm ladies laen yg cantek n aku tahu laki mmg nk pompuan cantek...mcm aku nie sape la yg pandangkan..jeles dgn org laen yg pernah bercinta..tapi aku nie..dah 18 tahun 8 bulan aku hidup kat dunia ciptaan ALLAH s.w.t TAK perah pn aku bercinta dgn siape2...so kesian kan..??tp nk wat mcm ner dah nasib..kadang2 tu jeles dgn mmber2 kat umah sewa nie..wat rokol (super sever or bergayut) pagi2 dgn ehem2..tp aku tidooo~~...ntah la..yup aku tahu aku ade family n kwan2..tp nk gak seorg yg ley ade utk aku rse dihargai n care about aku..selaen my parents, family n freinds...nk wat mcm ner..pe2 pn LIFE MUST BE GO ON.....!!!!!!!!!ade jodoh ade la..xde ~~~~~btw aku rindu saat si _ _ _ _ _ _ _ _ _ rapat n care about aku dulu walupn hnye sbgai kwn biase...tp tu semua dulu n not now..... :(

Sunday, July 4, 2010

..aku x kuat rupanya..

hola arora...shat..??lama gak xupate ..gua rindu banget sama lu arora..ngeee~~(^.^)
ok meyh bce aku bercerita k..so, hmpir 2 mnggu aku kat penang nie mcm2 bnde gak ar terjadi..
aku demam lorh, dari ari ahad mlm smpai la nie..sungguh mnyedihkan..spnjang aku demam blik klas je msti baring atas katil + tido..boshan meyh..sian kat mak aku mesti risau sbb tiap kali mak tpon aku nanges..(mcm dak kecik kn..??)hurmm..tp demam aku beransur pulih, alhamdulillah aku pn g klinik dah semlam..akhirnya lpas aku dah x tahan dgn demam aku nie...smlm gak ade org blnjer aku mkn PIZZA HUT...siapakah beliau itu..??SULIANA MAULAN..thx yunk...nnt aku ikut ko blik JB k..hehehe..


cter life kat poli lak....
sbnarnyakan arora, aku dah mule rase penatnyer blaja..fed up pn ade..maybe sejak2 aku demam nie kot..tp aku pkir mak jer..nie impian aku utk blaja blaja blaja...tp mayb gak aku takut dgn subjek2 sem nie + lect2 yg ajar aku..perghhh..!!mane la g semangat aku nie..aku x jumpe lagi...YA ALLAH kuatkan hati ku, azam ku, cita-cita ku, impian ku dan semangat ku..amin~~

subjek2 yg aku lalui sem nie..

A3004- ENGLISH FOR COMERCIAL PURPOSES..
A3007-TAMADUN ISLAM..
P2113- TEKNOLOGI MAKLUMAT PERNIAGAAN..
P3117- KEUSAHAWANAN..
P3118-PENGURUSAN PEMASARAN..
P3119-PENGURUSAN PERNIAGAAN..
T3410-LATIHAN INDUSTRI..

Monday, June 28, 2010

first day di PSP...

hyep arora, shat ker..??>.<
mcm title aku..ari nie merupakan ari pertama aku menjejakkan kaki kat PSP utk SEM 3..
alhamdulillah ok je smua kowt..lacture yg handal klas aku pn shat2 je..perot die pon dah besar, mngandung la katakan..huhu..kwn2 klass pn ok je..for the information aku jd lagi class rep sem ni..ntah la nie terjadi sbb aini n wani J still percaya dgn tanggungjwab yg aku handle sem lepas..
not in mood la nk update blog bile dpt on9 gune broadband org nie..mslahnyer bkn psal broandband tp psl kejadian yg baru je berlaku td..ade salah "DUA" org bdak umah aku xberapa puas ati dgn jwatan aku utk jd class rep lgi sem nie..slah seorg dr dua org tu kate "ko nie tamak la dua2 sem ko nk jadi wakil"..perghh menusuk kalbu doe kate2 die..knpe time dlm klass td x bantah aku jd class rep or cadangkan org laen...shitttt!!!aku tersangat la bengang skrg...huh!!
thx to AYNI(kakak kuh) & WANI JOE ade dgn aku time keadaan aku mcm nie.. :P

Saturday, June 26, 2010

every things must be new...!!!

alopp arora...(^.^)
skung nie tepat jam 12.02 am bersamaan 27/06/2010 hari ahad..maknenyer hari nie aku kene n mesti balik Pulau Pinang utk meneruskan perjuangan n perjalanan yg belum selesai di Politeknik Seberang Perai..seyes ati berdebar-debar nk balik nie..mayb sem baru dah nk mula mesti segalanya berubah.."ya ALLAH kuatkan semangatku, tingkatkan usahaku, dan berilah aku kejayaan seperti mana kejayaan yg telah ENGKAU berikan pada kedua-dua sem yg sudah aku lalui, dah berikanlah yg terbaek utk keluarga serta kawan-kawanku..amin.."
waaa...so FATIN FARHANA BT AB GHAFAR..every things must be new now..aku kene berubah k..jd lebih baek ckit utk kwn2 n jgn wat perangai..aku kene jage skit mulut aku tu n no tacing2 klu kwn rahsia something dri aku..xde hal la semua tuh..klu nk rahsia2 pn suke hati la..semua ade hak utk nk share or xnk dri aku kan..??sem baru nie susah ckit kowt..bknla nk mengalah sebelum bermula tp sem nie byk mnggunakan teknik menghafal..harap2 aku sudah sedia utk semua nie..insyaALLAH..lg satu alhamdulillah HP sony aku rosak..maybe xnk bg aku selalu online kowt..so kurangkan online k miszz farha xde yg berubah pun klu online selalu..orait..dah tibe masenya aku menggapai impian n cita2 aku..*yeah sem 3 sudah...!!!

..LET'S FIGHT...
NEW SEM
NEW SPRIT
NEW CHALLENGES


Monday, June 21, 2010

~210610~

aLOp ArORa..
penatnyer ari nie..bru blik dr GENTING HIGHLAND sebnarnya with eqin n bella..thx korng..(^.^)..
ok cter psal xtvt ari nie k..mule2 kite org smua jumpe kat putra lrt wangsamaju dlm kul 8 am lebih ar..then kite org terus g terminal putra gombak..smpai2 je terminal pe lagi beli tiket g
genting la..tiket bas naek gnting kul 9.30 am..waktu tu jam di tangan bru kul 8.30 am..1 jam lg ar nk tunggu..semntara nk tnggu bas smpai kiteorg just lepak2 kat station tu je smbil mngisi perot yg teramat la lapar..perjalanan nk naek gnting xla jauh mne dlm 20 mint je dah smpai tp aku rase kurang lagi kowt.sebelum tu nk cter cikt time dlm bas, ade 1 xcednt yg kami bertiga slh sit..bella ar dgn cnfidentnyer..last2 malu jer..heheh..tp xpe la bkn kite org brtiga je yg salah ade gak la 2 3 org yg slah gak..malu giler..hahaha..then naek cable car nk g theme park..time nk g theme park nie pon maen jln je..alhamdulillah btul ..pe lagi enjoy at THEME PARK...smbil2 tgh jln maen nie la tu la..tersermpak dgn dak2 mentor..(tu pn nk cter)..biarla blog aku..huhu..hensem nyer mohd..(biase ja la)nmpak nani + adi..tp x nmpak lak ila..hish..!!(xrugi pn..dia pn bkn kenal aku)...overall best la trip nie..(trip ker..??)RM 41 je..semua ade except makn..best best best..hehehe..btw xdpat maen selero la..sbb hujan lebat gler td + kabus tebal gile mmg x nmpak la ape2..sedih lorh..xpe2 ade rezeki naek lagi itu GENTING HIGHLAND.......(^.^)


THX
NUR ASHIQQIN MOHD RAZALI
&
NABILA ROZARENASHA MUSA


p/s:ade gmbar lagi kat fb aku tau,,layan~~

Thursday, June 17, 2010

minggu sedih aku ker..??

aiyoooo arora...sedih sedih n sedih...mesti dah dpt agak kan sedih about what..??expecially bkn psl kak cha lagi..ssb kak cha mmg teramat sedih..nie psl sedih lain..firstly about my abg kowt..knp minggu nie kiteorg jauh sgt..bkn jauh dri duk umah ker ape i mean mcm dah xrapat..kenapa erk..??aku ade wat slah ape la agaknya..??rase mcm dah ade jurang antara aku dgn abg aku tuh..hurmm....
second lak pasl kwn2 la..bkn kwn2 kat penang tau..tp kawan2 kat _ _ ...mmg kite semua dah x ditakdir kan utk bersatu kembali..klu bersatu pn mesti xcukup quorum..huh!!mmg dah takdir kowt..tp xpe aku always pegang kat satu perkare ni yg kite boleh ubah takdir klu kite berusaha..harap2 la kan..arghhhhh.......

ALHAMDULILLAH

hola arora..mule2 sekali aku bersyukur ke hadrat illahi kejayaan aku utk sem 2 nie..walupn xsme level dgn kwn2 aku tp aku tetap bersyukur sbb pointer aku naek dari sem 1..terima kasih ya ALLAH...insyaALLAH sem 3 lgi baek..wlaupn aku happy dgn result aku nie..aku still sedih..ah biarlah lama2 mybe aku boleh accpt bende nie...amin..~~kebahagian dlam kesedihan

Tuesday, June 15, 2010

TERIMA KASIH ALLAH S.W.T


warkah for SITI AISHAH AMRAN..

salam kak cha..firstly fatin bersyukur sgt ALLAH s.w.t temukan fatin dan jadi kwan kepada insan yg bernama SITI AISHAH...seriusly fatin dah agak perkara ni brlaku..mule2 mse kak cha mintak no hp pn.wan, fatin terus fikir yg kak cha dpat nursing n quit poli..tp tu bukan fikiran fatin semata-mata..now kak cha mmg nk quit kan n dapat nursing..tp fatin baru tahu ari nie..fatin kecewa..kak cha tahu x..??nape kak cha xbg tahu fatin..knape syaz n aini je yg tahu..knpe x fatin sekali...??fatin xpenting ker dlam diri kak cha...?fatin bukan kawan kak cha ker..??fatin sedih, fatin menangis skung ni mcm ner...??spe nk dgar fatin nanges nie..??klu la fatin ade dgn kak cha skung fatin nk kak cha tgk yg fatin tgh menangis skung...huh!!!tp nk wat mcm ner..rezeki fatin utk knl kak cha cuma setahun je..xpe la kak cha..mungkin kak cha ade sbb knpe xnk bg tahu fatin kan..pergi la kak cha..mmg peluang kak cha utk jd nurse...so fatin nk mintak maaf byak2 dgn kak cha klu fatin byk salah dengan kak cha..walaupn kite dah xsame2 lg nnt..name SITI AISHAH AMRAN akan still berada dlm hati fatin buat selama-selamanya..



kak cha..sejak kite kenal selama setahun nie..fatin dpat bljar byak bende dari kak cha..

>seorang yg kuat..
>seorang yg tabah..
>seorang yg sanggp bekorban demi kawan..
>seorang yg x kenal erti kegagalan..
>seorang yg rajin berusaha..
>seorang yg ingin mnjadi lebih baek..

GOOD LUCK KAK CHA..
I LOVE U SO MUCH...

ape status aku dlm hidup korg..??

hola arora..
aku sedey nie..result belum kuar lagi aku dah sedey...knpe nie arora..npe diorg wat aku mcm nie..aku syg dieorg..die ar family aku kat penang..aku xde spe selaen diorg..kenape klu kite ade mslah or smthing nk share together2..KENAPA........!!!ape status aku dalam hidup korg..??kawan or orng asing..?siape hah..??aku bengang korg tahu x..??mslah nyer ade org laen dah tahu..tp bkn aku org tu..kenpe kene pilih kwn..??aku jahat sgt erk smpai xnk bgtahu aku...btw aku mmg dah agak bnde nie..aku rase laen mcm sejak die mintak no PA (penasihat akedemik) kelas aku..arghhh....!!skung bru aku tahu aku nie bkan ar pnting sgt kan...

K.A.W.A.N....

k = kalo kau senang, aku ikut...
a = ade msalah..?? sori laa...aku p0n ade msalah gak...
w = w0w..!! kete baru...pnjam bleh...heheh
...
a = awek kau awek ku jua...
n = n0 m0ney..d0nt talk 2 me...

erti sbenar K.A.W.A.N.....k0n0nnya.....
xsmua bleh pkai...nk cari yg btul2...mmang 1 dlam 1000..

copyright slh sorg hamba ALLAH nyer comment kat fb..(dah mintak kebnaran ok)

Thursday, June 10, 2010

jalan2 buang tebiat..

hahaha..xle bla title aku kn..??btw cter ni dah lame..ari isnin nyer xtvt..bkn xde mase nk cter ari tu gak tp USB hp aku rosak la..so xley ar nk upload pic..mcm2 cter yg terjadi ari isnin ari tu..mmg berkobar2 ar aku nk update blog..tp ape kan daya kan...so ni just je post yg happy2 je k..yg x happy mlas la nk igt2 balik ..hehehe..btw ari isnin ari tu..g skola SMK WANGSA MAJU SEK 2 KL..sekolah ku syurga ku (wah bngga nie)..(^.^)..aku g dgn mmber2 yg belum ambik sijil SPM..+ aku dpt kowt sijil LCCI tp pass je la..hehehe..ok la tu dpat gak, korg ade..??heheheh..peace..then pas g sek..menuju ke ONE UTAMA..semua dah kebuluran..smpai ke OU g cari makn..padahal kat wangsa maju pn ade...sengal je kan..pastu dari Ou g WANGSA WALKS maen bowling..spt biase school halidays ramai la org..punya la sanggap nk maen bowling kite org still tnggu la giliran..then dpat la maen..huhu...penat gak ari tu..walaupn 3 destinasi je..penat kowt sbb jauh destinasinya..btw mlm tu g temam my abg g beli kasut keje die pulak kat JAYA JUSCO..cari punye cari xde yg berkenan pula..huh!!leceh tol laki nie..then g la WANGSA WALKS..baru jumpe. kasut yg diingini .pas tu dah dpt carik kasut pe lagi bowling time..hahaha..maen bowling lagi aku..2 game lak tu..adoii..dah tahu penat maen lagi..sbb tu ar kalah..xley bla..tp pe2 pn mmg best kuar dgn mmber2 aku..terbaek ar korg..walupn kite dah wat haluan masing2..kite still kwan kn..??muaxxxx..ade ckit pic xtvt wit my prenzz ari tuh..layann~~


>jln2 crik makn(smua malu2 nk bg pndapat nk mkn pe)
OneUtama

>muke lepas makan

>WangsaWalks>tunggu giliran maen bowling part 1
WangsaWalks


>tnggu giliran maen bowling part 2
WangsaWalks





Tuesday, June 8, 2010

kesedihan dalam kegembiraan..

ola arora...ari ni nk sgt post pe yg berlaku smlm..adoi..tp skung tgh skit la sbb jatuh td..seyes sengel2 otot kaki nie..sakit sngat nie arora..hurm + card rider lak rosak..xley nk upload gmbar..
nnt la yer..bubye..xde mood mahu menaip..sakit....................!!!!!!!!!!!!!!!

Saturday, June 5, 2010

semua cun saja..~~

hola arora...~~
nk story2 ckit bleh x..(klu xbleh pn ko bleh wat pe kan..??)..rindu aku x..??hahaha(ngarut dah)
firstly td bru lepas usha my cikgu blog(ape pnye ayat la aku nie)..perghh sungguh mnyentuh perasaan kowt..tgk blik junior2 clbrte teacher's day..teringat blik time skola dulu..(xla lme sgt aku tnggalkan skola pn stahun stgh je baru)..hehe..lagi2 time SPM bajet senior ar kan..org sebok countdown nk SPM aku sebok countdown nk abes skola..tadaaaa nie la hasil nyer poli saje..(aku x kate aku nyesal k masuk poli..poli is the best..lagi2 poli aku ar PSP)..teringat time join nasyid..time gile2 blaja akaun..(subjek pebret aku tu..mr.Tong i miss u..n cikgu2 laen juga)..OMG sungguh mnyentuh hati saye(poyos lak)..now dah abes skola bru la nyesal..nk blaja elok2 la konon + lakukan terbaek utk SPM+ xsalah plih kos utk mohon msok ipta klu dpat msok skola blik la( if je ar kan..??)..hahaha..(dusta belaka)...tp xpe nak msok sem 3 (insyaALLAH) dah ni wahai FATIN FARHANA AB GHAFAR blaja kat penang lgi..kire merantau la tu kan..CAIYOk2..,..,.,.,.next story..




so skung nk cter psal LagendaBudakSetan(LBS)..
perghh mmg terbaeek ar cter tu (thx to my BFF NUR ASYIQQIN kerana sudi menemani sye)..klakar + sedey+ aksi + romantik semua ade dlm filem tu..pelakon2 die pn not bad meyh..aku bleh bg 4 stgh bintang kat filem tu..mne erk g 1/2 bintang lagi..??lu pkir la sndri..hehehe..skung nie misi nk carik blik novel LBS tu ..dgr cter dlm novel lagi gempak..perghh..asl la LBS nie novel lame sbnarnyer..so peluang aku tipis ar nk carik novel tu..adoii..mcm ner nie..??redha je la huhu..btw OST filem nie pn best jugak..lagu die BILA CINTA..lagu nie sbnarnyer ade 2 version famale dari "Filianti Vlee" n male (nie aku xtau spe pnyanyi die)..tp aku lg prefer pnyanyi laki ar..sbb lagi tacink kowt aku rase..tp pe2 pn cter nie mmg layan..~~

selamat hari tua sahabatkuhhh..~~


MUHD FAIZ MUSTAFFA
5 jun 1991
.S.E.L.A.M.A.T.U.L.A.N.G.T.A.H.U.N.
>semoga panjang umo..
>murah rezeki..
>berjaya dalam hidup..
>happy2 selalu..
>jd ank yg baek..
>jd kawan baek..
>jd sahabat aku yg baek..
>syg ko wei..hehe

p/s: nnt aku nk pnjam nikon dslr ko bleh tau...thx..hahaha


Thursday, June 3, 2010

Seandainya Sahabatku..~~

video

Tuesday, June 1, 2010

angan-angan saya




wah..!!sungguh meriah bila dapat ketiga- tiga ini..

tetapi apakan daya PITIH tidak lagi mencukupi..
minta pada emak dan abah untuk membelikannya mereka kata "hendak buat apa banda itu, bukan guna untuk belajarkan..??"..
aku pula disoal semula..
hurmm..baik mak.. baik abah..
minta pada abang- abang sama juga jawapan mereka..
adoii..
bila agaknya akan dapat aku pegang dan akan aku dakap benda alah ini...
huurmmmmm lagi..


p/s:bahasa jiwa bangsa..hahaha







Monday, May 31, 2010

BESDAY GURLZZ...!!


hola...hola...
01.06.19??

dengan suare ala2 HayLEy..
farha menyanyi..
HAppY BeSDay To U..
haPPy bESdaY tO u..
HAppY BeSDay To kaK lyDIa a.k.a gEMi..
haPPy bESdaY tO u.. sdap x..??
hehehe..
*smoge pnjg umo..
* dimurahkn rezeki..
*gud luck 4 ur study..
*happy sokmo2 ya..
*luv u kak lydia..


p/s:sorry curi pic kat fb...>.<

gambar saje..!!

mereka terbaek....muahhhh <3 <3 <3
*sekitar penang + politeknik sebrang perai



Thursday, May 27, 2010

cuti sebulan saje

aroRA......(menjerit smpai ilang sore jap)..hehe
awk shat..??cewah..btw dah smpai kL 4 hari yg lepas..
sorry x jenguk2 kamu kat blog nie..biase la broandband pakej student mmg semput la kan.. :(
so pe plan spnjag 4 hari di kL baru2 nie...
acctually my prenz ade follow i blik kL..so ari isnin aku bwk die jln2 kL..
mule2 g TS - PASAR SENI - MASJID JAMEK - KLCC..
perghh mmg nk tercabut ar kaki aku..btw bkn mmber aku yg byk shopping tp terblik kat aku lak..
mau 2 rat gak ar abes..adoii..
ari selasa lak xg mane kowt..ronda2 wangsa maju saje..ptg tu akk bwk g care4..
mlm lak aku bawk die g jaya jusco..
lepas aku blik JJ..abg aku ajak aku lak teman die g beli baju utk dinner die kat JJ..adoii..g jgak la kan..
g JJ lagi then g wangsa walk jap..niat dihati nk maen bowling..tp ape kan daya..
org kL nie cuti ker ari bekerja ke sme je..punye la full..huh!!..
then kite g uptown plak..jln2 jgak..
ari rabu antar mmber aku pergi duta coz die nk blik dah...hari tu gak aku dah mule rase x sedap badan...
arghh!!aku demam...time kat penang x lak aku demam..mungkin enviromnt kowt..adoi..
smpai ari nie ari khamis aku still demam..xpernah aku demam lame2 nie..2 ari pn dah lame tau bg aku..
slalumyer ari nie demam sok dah baek..hurmm..ujian TUHAN ..
>.<

Thursday, May 20, 2010

meRDEka...!!

saya sudah berjaya merempuh peperiksaan akhir bagi sesi januari 2010 dgn jayanya (insyaALLAH)..~~hehehe...saya tidak tahu apa akan terjadi pada saya pnya keputusan nanti...harap-harap pointer saya tidak jtuh...huhu..amin~~~

okep xyah poyo..so alhamdulillah slsai final exam..bebas gler rase...so mlm nie pe lg enjoy..!!>.<..nnt aku story k ape xtvt aku spnjg aku ade kat penang lag..ari ahad nk blik kL dah..nnt story laen k...daa arOrA..~~

Tuesday, May 18, 2010

1 pergi 2 yg dtg...

arora.....~~
aku dah lepas 1 paper...so 2 paper lg...
huhu..
xtau nk bebel ape..wish me guck k..
nnt story laen..
papai....

Sunday, May 16, 2010

usaha + doa + tawakal

takut, cuak, berdebar, cuai....kate2 yg aku takut akan berlaku utk final exam 2 hari lg...kurang lg 48 jam kowt aku nk final utk sem nie...Ya ALLAH hanye kau yg tahu perasaan aku sekarang.....tp ape2 pn i try my best...dgn usaha aku spnjang mnggu nie dan sblum nyer...
3 paper yg akan aku serang...

TARIKH PAPER MASA TEMPAT
18/5/2010 STATISTIC 8.15- 10.15 Dewan Seri Mutiara
19/5/2010 FINANCIAL ACCOUNTING1 8.15- 10.15 Dewan Seri Mutiara
20/5/2010 MANAGEMENT MATHEMATICS 2.15- 4.15 Bilik Kuliah Perdagangan

Friday, May 14, 2010

kusut...

aLOp ARorA....Miss U sO muCH....
ARorA Aku NaNGES arI nie...SMpai ATi dioRG waT akU Mcm NIe...AKu nie X CkuP BaeK lagI Ke UTk DIOrg...PE lG yG DIorg Nk dARi aku...APeeeeee...?????aSYik2 NK tAciNG..XPenaT KEr haH...!!!!@#$%^&*&^%$@#$%&^%$@#$%&^#$@$#%$^$^%#......................
*final exam 4 hari lgi...GO FATIN FARHANA AB GHAFAR...

Wednesday, May 12, 2010

cuak....

alopp arora....ngee~~
final exam dah smkin mnghampiri..tp aku x study satu pe pn lgi..iye mmg subjek final aku sem nie smua nyer mngira tp aku dah cuak nie..mne nk igt formula lg..arghhh...!!ok fullstop mule study skung...daa~~final exam 6 hari lagi...